Natuurgeneeskundig consult

 

Gezondheid is dynamisch. Geen enkel paard voelt zich 24/7 365 dagen per jaar hetzelfde. Een paard is constant onderhevig aan allerlei invloeden en ontwikkelingsprocessen. Hij/zij heeft daardoor betere dagen en mindere dagen, net als wij. Bij paarden wordt een mindere periode echter vaak pas laat opgemerkt omdat paarden niet kunnen praten en de meeste van ons niet kunnen voelen wat zij voelen. Als er structureel iets mis blijkt, zien wij dit vaak pas als dit zich op fysiek niveau manifesteert, bijvoorbeeld in de vorm van huidklachten, luchtwegklachten of kreupelheden. Tegen die tijd blijkt de weg terug niet altijd even eenvoudig.

Een natuurgeneeskundig paardentherapeut heeft een rugzak vol kennis en vaardigheden, een breed netwerk paardenprofessionals om naar door te kunnen verwijzen en een grote passie voor het maken van de puzzel: hoe is de huidige “gezondheid” van het paard tot stand gekomen. Deze puzzel bestaat uit een onderzoek naar de aard van het paard maar ook naar de fysiologische mentale en energetische ontwikkelingsprocessen die betrokken zijn bij het ontstaan en in stand houden van de klacht. Zo ruimdenkend blijken er veel oorzaken voor ziekten te bestaan: paarden kunnen ziek worden van hevig onweer of van verdriet. Opgeslagen spierherinneringen kunnen geactiveerd worden en kreupelheden veroorzaken. Ook kan voeding de oorzaak zijn van bijvoorbeeld agressie of jeuk. In de natuurgeneeskunde kunnen er soms bijzondere ontknopingen ontstaan voor aandoeningen waarvan de weg terug aanvankelijk onmogelijk leek. Soms herstellen dieren volledig, soms voor een deel waardoor kwaliteit van leven beter wordt. In de natuurgeneeskunde is het paard meer dan een fysieke verschijning waardoor natuurgeneeskunde perspectief kan bieden bij ‘chronische’ en/of ‘onverklaarbare’ klachten.

Nadat het hele dier in kaart is gebracht en de puzzel is gemaakt kan er een natuurgeneeskundig behandeladvies worden opgezet. Een behandeladvies dat past binnen de mogelijkheden van zowel eigenaar als dier. Na afloop krijgt de eigenaar een verslag toegestuurd.

Een eerste natuurgeneeskundig consult duurt gemiddeld een uur en kost daarom E70,-. Een vervolgconsult kost E50,- omdat dit meestal minder tijd in beslag neemt. Bij ieder consult zit een mineralencheck inbegrepen. Voor meer informatie hierover zie ook de pagina Mineralencheck en mijn blog Mineralen Alert.

In de natuurgeneeskunde zijn de therapeutische mogelijkheden breed. Een advies bestaat uit maatregelen en/of middelen. Natuurgeneeskundige middelen kunnen zijn:

  • celzouten
  • homeopathie
  • kruiden (fytotherapie)
  • essentiele olie (aromatherapie)
  • bachbloesem-therapie

Maatregelen  kunnen bestaan uit adviezen op het gebied van bijvoorbeeld

  • voeding
  • huisvesting
  • beweging
  • massage
  • gedrag

Ook kan soms een kort traject van reiki behandelingen zinvol zijn.

Als je twijfelt of een natuurgeneeskundig consult zinvol is voor jouw paard, neem dan voor overleg vrijblijvend contact met mij op.

Voor ervaringen van eigenaren klik hier.

Voor meer informatie over natuurgeneeskunde klik hier.

Voor meer informatie over natuurgeneeskunde bij paarden klik hier.

Een natuurgeneeskundig consult is geen vervanging van een dierenarts.

Copyright Sara Kampert 2017 ©