Energetische sessie

Als energetisch diertherapeut ben ik opgeleid en getraind om het energetisch lichaam in kaart te brengen en te behandelen.

Het energetisch lichaam is een soort kopie van het fysieke lichaam, alleen dan onzichtbaar maar vol informatie zoals herinneringen en emoties. Deze informatie is niet stoffelijk, je kunt emoties en herinneringen immers niet aanraken maar je draagt ze wel bij je, in je energie.

Het fysieke lichaam wordt gevormd/gevoed door het energetisch lichaam. Daardoor kunnen er fysiek problemen ontstaan als gevolg van een energetische verstoring. Dit is de reden dat ik me, als natuurgeneeskundig diertherapeut, ben gaan specialiseren in het energetisch werken met dieren. Als in het energetisch lichaam de oorsprong van problematiek ligt, dan ligt daar ook de bijna letterlijke oplossing voor de problematiek.

Ik kan invoelen in het energetisch lichaam van het dier. Dit invoelend vermogen zou je kunnen vergelijken met het empathisch vermogen alleen dan sterker. Ik kan voelen hoe een dier zich voelt of gevoeld heeft en waarom. 

De informatie van het dier die in het energetisch lichaam voor ongemak zorgt, kan ik delen met de eigenaar. Hierna kan ik het energieveld ook weer helen. Door het energetische lichaam te herstellen verandert het fysieke lichaam mee. Het dier komt letterlijk en figuurlijk weer prettig in z’n vel te zitten.

Het is voor mij steeds weer bijzonder om waar te mogen nemen wat er gebeurt.  

Een greep bijzondere ontknopingen uit de praktijk: 

  • jeuk door oude angst
  • dunne ontlasting door oude grote teleurstelling
  • kreupelheid als gevolg van een gebroken hart
  • apathie als gevolg van geboortetrauma
  • hoefbevangenheid door oude hardnekkige overtuiging
  • niet hinniken door trauma dat de keel afsluit
  • terugkerend koliek door trauma in de moederlijn

Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt per dier en per situatie. Alles gebeurt in het tempo van de eigenaar en van het dier en met respect voor zijn/haar proces.

Energetische sessies zijn geen vervanging van een dierenarts.