Gedragsproblematiek inzichtelijk

Paardengedrag is al heel lang een passie van mij. De opleiding gedragstherapie voor paarden was dan ook mijn allereerste opleiding. Ook volgde ik praktijklessen en/of clinics bij gerenommeerde trainers als Joanna Kraakman, Klaus Ferdinand Hempfling, Monthy Roberts, Chris Irwin, Emiel Voest, Gerry van Oossanen, Toinny Lukken, Wim Vonck, Eddy Modde, Reflections-Online Luc van Hoek en Inge Teblick. Gedrag bleek in veel gevallen trainbaar, maar niet bij alle gedragsproblematiek vond ik training passend, bijvoorbeeld als het paard ergens mee zat en het gedrag zijn manier was om dat te uiten. Gedragsproblematiek gaat ook over persoonlijke ontwikkeling, over meningen, over karakter en over gevoel. Soms zijn er inzichten nodig bij het paard of bij de eigenaar om gedrag te veranderen of moet een paard lekkerder in zijn vel komen te zitten waarna gedrag vanzelf mee verandert.

Naarmate ik meer opleidingen en cursussen had gedaan werd alles meer logisch maar tegelijkertijd ook meer ingewikkeld “Hoe meer je weet hoe meer er te leren valt.” Ik leerde fysieke, mentale en emotionele processen koppelen en meer naar het individuele dier kijken. Maar nog steeds waren er paarden waarbij ik het gevoel had dat we langs elkaar heen aan het werken/communiceren waren. Een belangrijke oorzaak (& oplossing) hiervoor bleek in mijn persoonlijke energetische ontwikkeling te zitten, een lang en bewogen traject. Inzichten zijn nodig om je eigen blinde vlekken weg te poetsen zodat je paarden beter kunt doorgronden en situaties objectief kan beoordelen. Hierin kun je jezelf trainen zodat je steeds gevoeliger wordt en steeds verder/dieper kan “intunen” op het innerlijke paard. Deze vaardigheid bleek voor mij een belangrijke aanvulling bij gedragsproblematiek. Zo heb ik onder andere ervaring opgedaan bij gedragsproblematiek gerelateerd aan verdriet, boosheid, het scheiden van paarden, paarden die de stal afbreken en paarden waarbij de verhouding met de eigenaar is verstoord.

Voor behandeling: boos paard zit niet lekker in zijn vel..

Na behandeling: hetzelfde paard met heel andere uitstraling..

Intunen geeft inzicht in wie het dier is, in zijn gevoelens en wat zijn/haar beweegredenen zijn. Soms is dat wat er nodig is bij gedragsproblematiek, geen training of (natuurgeneeskundig) middel, maar dat het paard gehoord wordt..

Dit intunen zit bij ieder natuurgeneeskundig consult inbegrepen maar sinds kort kunnen hiervoor ook losse afspraken gemaakt worden tegen gereduceerd tarief. Bij interesse neem contact op met mij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
25 × 13 =


Copyright Sara Kampert 2017 ©