Ik ben Sara Kampert, geboren 1983 in Bergen op Zoom

Als kind verzorgde ik de paarden die bij handelaren in de wei liepen. Paardenmarkten hoorden dan ook bij m’n favoriete uitstapjes. Verwonderd over al dat moois maar ook bezorgd over hun nabije toekomst maakte ik een voornemen: als ik ooit de mogelijkheid had om een paard te kopen, zou ik er hier één weg halen.

In 2007 was het zover.  Toen ze nog op de veewagen stond was ik (of eigenlijk zij) al verkocht…Noha noemde ik deze merrie…later ontdekte ik dat Noha “gids” betekent..en laat zij nou precies de rode draad door mijn leven zijn vanaf toen…

Direct na aankoop liet ik haar klinisch keuren door een dierenarts. Daarna  kwam er een smid bij om haar ijzers te verwijderen…het mooie sprookje werd abrupt verstoord want nadat de ijzers waren verwijderd was deze mooie merrie van het ene op het andere moment kreupel. Vanaf toen begon onze reis door het land der dierenartsen, therapeuten en specialisten. Er werden foto’s gemaakt, ze kreeg speciaal beslag, fysiotherapeuten, osteopaten, natuurgeneeskundigen, 100.000 poedertjes en druppeltjes hadden we geprobeerd, maar niets en niemand leek haar te kunnen helpen. 

Totdat ik aankwam in het land der energetische coaches, tolken en therapeuten. Hier ging letterlijk een wereld voor – en van- mij open…Een wereld die in het teken staat van begrijpen waarom iets is en waarom iets (nog) niet is. Dat gezondheid samen hangt met wie we zelf zijn en wie we samen zijn en zelfs een bepaalde logica met zich mee draagt. Nog steeds raak ik niet uit verwonderd over de uitgestrektheid en ongekende mogelijkheden van deze wereld, maar ook van de manier waarop onze dieren hiermee om (proberen te) gaan.  Zij lijken hier veel verder in dan wij en staan te popelen om ons meer wegwijs te maken in deze bewogen wereld. We hoeven alleen maar te luisteren..

Met dank aan alle dieren en in het bijzonder deze merrie Noha…