De meeste mensen zijn bekend met het empathisch vermogen / inlevingsvermogen. Soms kan dit heel sterk zijn. Bijvoorbeeld als je het gevoel hebt dat er iets aan de hand is met een van je kinderen terwijl je kinderen mijlenver weg zijn. Je ziet ze niet maar ‘je weet het gewoon’.

Of je pinkt een traantje weg bij een treurige film. Je leeft zo mee met de hoofdpersoon dat je het niet droog kunt houden. Je zo in iets of iemand inleven is vergelijkbaar met wat ik doe tijdens een reading.

Ik verplaats me als het ware in zijn/haar belevingswereld. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld voelen waarom het dier steeds zo boos is, of bang wordt als je naar zijn rug kijkt. Ook kan ik voelen of er een emotionele onderlaag betrokken is die bijvoorbeeld zorgt voor steeds terugkerende fysieke problemen. Ik sta open voor datgene wat het dier met mij kan en wil delen.

Er zijn verschillende redenen waarom eigenaren mij vragen voor een reading:

* Soms heeft een eigenaar een vraag en/of boodschap voor het dier en wil graag dat ik deze over breng. Het kan bijvoorbeeld zijn dat twee paarden gescheiden gaan worden of een paard verkocht gaat worden en een eigenaar wil graag dat het dier hierop voorbereid wordt zodat een mogelijk trauma voorkomen wordt.

* Soms gedraagt een dier zich anders dan anders, bijvoorbeeld nerveus, boos of hij zonder zich af van de kudde. Een eigenaar wil graag weten wat er aan de hand is en hoe deze het dier evt kan ondersteunen. Ook kan ik een eventuele emotionele onderlaag healen.

* Soms wil een eigenaar gewoon weten hoe het dier in z’n vel zit. Niet alle paarden laten altijd het achterste van hun tong zien. Ze zijn vaak loyaal aan hun baasjes, hebben veel voor ze over, soms zelfs ten koste van hun eigen gezondheid.

*Soms heeft een eigenaar ook “gewoon” concrete vragen voor het dier:

  • Is hij/zij tevreden over de bijrijder?
  • Is hij/zij tevreden over het voer?
  • Kan de eigenaar nog iets voor hem/haar doen?
  • Wil het dier iets delen over zijn/haar verleden?
  • Heeft het dier een boodschap voor de eigenaar?

Er zijn 2 manieren waarop ik de reading kan doen:

  • live op locatie
  • via een foto op afstand

Live ben ik meer een soort tolk. Een eigenaar kan dan reageren op de boodschap van het dier waarna het dier ook weer een reactie kan geven. Live is voor een dier wel wat indringender, ik ben dan immers niet alleen energetisch maar ook fysiek aanwezig. Normaal geeft dit geen problemen. Sterker nog, het dier kan gaan helpen door bijvoorbeeld nog dichterbij mij te komen staan. Ook kan het dier reacties laten zien zoals korte aanrakingen, gapen, zuchten en plassen — > reacties die veelal te maken hebben met loslaten. Eigenaren vinden dit vaak fijn om te zien. Ook andere dieren kunnen zich tijdens een live sessie dienstbaar opstellen.

Op afstand ben ik voor een eigenaar meer verslaggever. De eigenaar mag mij vooraf vragen, aandachtspunten en een paar foto’s van het dier sturen. Ik ga vervolgens aan de slag met de reading/healing en na afloop stuur ik de eigenaar een uitgebreid verslag. Deze afstandsbehandeling is voor een dier wat bang is voor (vreemde) mensen vaak fijner omdat het uitsluitend een energetische verbinding is zonder fysieke aanwezigheid. Als er sprake is van trauma geef ik om dezelfde reden de voorkeur aan afstandsbehandelingen. Een dier gaat dan vaak slapen en blijft in de ontspanning. Ook kan een reading op afstand fijn zijn als een dier ver van mij weg woont waardoor reiskosten hoog oplopen. Ook spoedgevallen doe ik op afstand.

Natuurgeneeskundig advies en energetische sessies zijn geen vervanging van een dierenarts.